Prologis, Inc., globalny lider nieruchomości logistycznych, uroczyście otworzył budynek typu build-to-suit (BTS) o powierzchni 25 414 metrów kwadratowych wybudowany dla Grupy BMW w Prologis Park Bratislava.

W uroczystości o tematyce motoryzacyjnej uczestniczyli Wolfgang Baumann, wiceprezes ds. zarządzania logistyką części w BMW, Ben Bannatyne, prezes Prologis na Europę oraz Martin Polák, senior vice presient i szef regionalny Prologis na Europę Środkowo-Wschodnią. W ceremonii uczestniczył również burmistrz miasta Senec i ponad 80 gości, przedstawiciele władz miasta i mediów, a także pracownicy.

Nowoczesny, szyty na miarę potrzeb klienta, budynek 9, wyposażony jest w oświetlenie LED, pomieszczenia z kontrolowaną temperaturą, liniowe podświetlenie fasady, indywidualny monitoring, rozwiązania IT i moduł przeznaczony na składowanie towarów niebezpiecznych (ADR). Budynek będzie pełnił funkcję  centrum dystrybucji części zamiennych obsługujące całą Europę Środkową.

„Obserwujemy stały popyt ze strony firm motoryzacyjnych w Europie Środkowo-Wschodniej, które często oczekują obiektów dostosowanych ściśle do swojej działalności” – powiedział Martin Polák, senior vice president i szef regionalny Prologis na Europę Środkowo-Wschodnią. „Otwarty dzisiaj budynek jest doskonałym przykładem możliwości Prologis w zakresie dostarczania powierzchni dostosowanych do wymagań klienta w kluczowych lokalizacjach. Jesteśmy dumni, że mogliśmy wziąć udział w tak prestiżowym projekcie.”

Prologis Park Bratislava to nowoczesne centrum dystrybucyjne położone 24 kilometry na wschód od centrum Bratysławy, dwa kilometry od miejscowości Senec i 16 kilometrów od międzynarodowego lotniska. Park składa się obecnie z 13 budynków o łącznej powierzchni produkcyjnej i dystrybucyjnej ponad 320 000 metrów kwadratowych.

Z portfolio ponad 520 000 metrów kwadratowych powierzchni, Prologis jest wiodącym dostawcą nieruchomości logistyczno-dystrybucyjnych na Słowacji (stan na 31 marca 2016 r.).

KONTAKT Z MEDIAMI

Marta Tęsiorowska
Vice President, Head of Marketing & Communications Europe, Prologis

Marta Zagożdżon
Account Director ConTrust Communication
+48 605 073 929

ZACZYNAMY!

Każda relacja zaczyna się od rozmowy. Nasz zespół jest do Twojej dyspozycji.