Prologis Park Łódź bokrétaünnepség

A Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata a mai napon egy látványos bokrétaünnepség keretében avatta fel a Prologis Park Łódź területén található új épületének tetőszerkezetét.

A ceremónia egyben azt is jelzi, hogy a 16 500 négyzetméteres épület fejlesztése az ütemterv szerint halad, az építkezés 2019 elején fejeződik be. A parkban három, összesen 93 000 négyzetméteres épület kialakítására nyílik lehetőség.

A gyors ütemben növekvő łódźi régió jelenleg az egyik legkeresettebb logisztikai helyszín Kelet-Közép-Európában[1]. A “Forgatókönyv a sikerhez” címet viselő ünnepségen videó- és filmrészletek mutatták be, hogy a Lengyelország szívében található park milyen lehetőségeket tartogat az ügyfelek számára. Az eseményen - ahol jelen volt Łódź polgármestere Hanna Zdanowska, a városvezetés tagjai, a Prologis ügyfelei és üzleti partnerei, valamint a média képviselői – a vendégek megvitatták a łódźi régió Lengyelország logisztikai rendszerében betöltött szerepét.

„Nagyon köszönjük a bizalmat városunk iránt, örülünk, hogy Łódź-ban valósul meg ez a beruházás. Hiszem azt, hogy a szektornak még jó néhány év intenzív fejlesztése áll előttünk a łódźi régióban” – mondta el beszédében Hanna Zdanowska, Łódź polgármestere. „A łódźi polgárok számára nagyon fontos, hogy a város dinamikus ütemben fejlődik, és az üzleti élet vonzó célpontjává vált.”

„Az elmúlt években Közép-Lengyelország jelentősen megerősödött az európai logisztikai térképen. Új beruházásunk az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, Łódź vonzáskörzetében található, ennek köszönhetően ideális Last Touch™ helyszín az e-kereskedelmi szektor számára, lehetővé téve a fogyasztók otthonába történő leggyorsabb kiszállítást,” – mondta Paweł Sapek, a Prologis lengyelországi ügyvezetője. „Úgy gondoljuk, hogy a park európai szállítmányozási folyosók melletti elhelyezkedése és modern megoldásai egyaránt hozzájárulhatnak ügyfeleink sikeréhez.”

Prologis Park Łódź bokrétaünnepség

Prologis Park Łódź épületei az első ingatlanok Lengyelországban, amelyeket 3D BIM (Building Information Modelling) módszerrel terveznek. A helyszínen 24 órás biztonsági-, és karbantartó szolgálat, valamint a Prologis elkötelezett üzemeltetési csapata is az ügyfelek rendelkezésére áll. A park működését további innovatív technológiák is segítik, például okos mérőórák és a Singu FM rendszere, amely többek között az energiafogyasztás kiszámítását, a költségek kontrollálását és a működés hatékonyságának javítását teszi lehetővé az épületben és a parkban egyaránt. Mint minden új kelet-közép-európai Prologis fejlesztést, így az új parkot is BREEAM akkreditációra terjesztik fel.

A Prologis Park Łódź a városhatáron belül, a Widzew-Olechów kerületben található, amelynek köszönhetően az egyik legjobb közúti összeköttetéssel rendelkező logisztikai park Lengyelországban. A beruházás az ország földrajzi közepe körül helyezkedik el, 12 kilométerre nyugatra Łódź központjától, 3 kilométerre a Katowicét Gdańskkal összekötő A1-es autópályától, és 21 kilométerre a Stryków-i csomóponttól, ahol az európai szállítmányozási folyosók - az A1-es és A2-es autópályák - keresztezik egymást. A park közelében tömegközlekedés és vasútállomás is található.

A Prologis Park Łódź a Prologis Stryków és Piotrków Trybunalski területén található, összesen 262 000 négyzetméteres közép-lengyelországi portfólióját egészíti ki.

Új logisztikai park Lengyelországban, Łódź területén

Kelet-Közép-Európában a Prologis négy országban aktív, teljes portfóliója eléri a 4,5 millió négyzetmétert, amivel a régió vezető ipari ingatlanszolgáltatójának számít (2018. június 30-i adatok alapján).

[1] Prologis Research riport: “Az ügyfelek növekedési stratégiái: A legvonzóbb logisztikai helyszínek”

MÉDIAKAPCSOLATOK

Hajagos Rita
Managing partner, Red Lemon Media

KEZDJÜK EL!

Minden kapcsolat egy beszélgetéssel kezdődik. Csapatunk azért van itt, hogy segítsen.